December 2019 gaan we weer naar Guática,

 

In januari, februari en maart 2019 hebben we geld gedoneerd aan verschillende doelen in en om Guática. Zo doneren we ook af en toe geld aan de dierenbescherming, hebben we schooluniformen en kleding gedoneerd aan gezinnen die dit nodig hadden, hebben we een tablet gegeven aan een gezin zodat de kinderen via het internet de schoolopdrachten kunnen doen voor de middelbare school.

In december willen we ook wat aanvragen gaan bestuderen voor het verstrekken van een microkrediet. We gaan dit eerst uit eigen zak betalen omdat we niet genoeg verstand van zaken hebben om dit als stichting te kunnen doen. We gaan uitzoeken wat het betekend en op welke wijze de notaris in Guática ons hierbij kan ondersteunen en kan adviseren.

Eind dit jaar gaan we geld doneren aan de school van juf Genoveva om in december op schoolreisje te kunnen gaan. Van het geld van de stichting zullen zij de bus en eventuele entreekosten kunnen betalen. Het is nog niet duidelijk wat ze gaan doen, maar in ieder geval hebben ze nu de mogelijkheid om te kunnen gaan.

 

Help een dier.

Verder willen wij als stichting ook dieren in Guática helpen. Met name de zwervertjes hebben het er zwaar. Er is dit jaar een soort van dierenbescherming opgericht om deze dieren te kunnen helpen waar dit nodig is. Nelson Fabio Montoya Hoyos behandeld deze dieren met de financiële hulp van anderen. Vaak heeft hij opvang nodig voor honden en katten die bijvoorbeeld zijn aangereden en moeten herstellen. Aan onderdak kunnen wij hen op dit moment niet helpen. Wel kunnen wij proberen geld in te zamelen zodat de dierenbescherming makkelijker onderdak, pijnstilling en geneesmiddelen kan kopen voor deze herstellende dieren. Ook het castreren van huis- en zwerfdieren is kostbaar en willen wij graag stimuleren en ondersteunen. Als u ook wilt helpen kunt u geld storten op onze rekening onder vermelding van "help een dier". Dan weten wij dat het geld bedoeld is voor de dieren van Guática.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdrietig nieuws uit Colombia,

 

de man van mijn moeder Rosa (Don Israel) is overleden na een motorongeluk. Wij willen mijn moeder en de rest van de familie heel veel sterkte wensen in deze moeilijke en verdrietige tijd. Het is moeilijk om nu zo ver weg te zijn. 

(sept 2018)

 

noticias tristes de Colombia,
 el esposo de mi madre Rosa (Don Israel) murió después de un accidente de motocicleta. Queremos desear a mi madre y al resto de la familia mucha fuerza en este momento difícil y triste. Es difícil estar tan lejos ahora.

 

 

 

We gaan in januari 2019 naar Guática.

De komende tijd willen we geld inzamelen. We realiseren ons dat het moeilijk is om zeker te weten of geld goed terecht komt. Wij zijn deze stichting begonnen omdat we ons daar juist zo druk over maken. Al het geld dat gestort wordt op de rekening van de Stichting gaat naar de doelen die we beschrijven op deze pagina. Daarbij betalen we zelf ook maandelijks aan deze stichting en leggen we ieder jaar erg veel zelf bij. Afgelopen jaar hebben we geen geld van de rekening van de stichting gehaald en hebben we gespaard voor het komende jaar in januari. We hopen op iets meer vaste donateurs om nog meer zekerheid te hebben om dichtbij te kunnen helpen. De vliegtickets en ons verblijf betalen we trouwens ook gewoon zelf. Niets van het geld van de stichting blijft aan de strijkstok hangen of gebruiken we voor onkostenvergoeding. We leggen er juist zelf altijd bij.

 

 

 

In juni 2018 zijn we weer in Guática geweest.

Ook dit jaar zijn we weer naar Colombia afgereisd. In Guática ben ik geboren in 2000 en dit jaar ben ik daar 18 jaar geworden. Het was super om dit met mijn familie te kunnen vieren. Voor de stichting hebben we niet zo veel gedaan dit keer. We hebben een tablet gekocht voor Jhon. Jhon had deze echt nodig voor zijn opleiding. Jhon is 15 jaar en woont in bij zijn opa en overgrootvader. Jhon probeert te koken voor zijn pepito's en opa helpt Jhon met onderdak en de boodschappen. Jhon gaat regelmatig zonder eten naar school en dat maakt het leren natuurlijk echt heel moeilijk. We hopen met name dit gezin te helpen om Jhon op school te houden door hun woonsituatie te verbeteren en te helpen met de wat boodschappen, schoolspullen en uniformen.

 

We hadden dit jaar ook weer veel tweedehands kleding mee genomen en het is iedere keer weer zo fijn om te zien hoe goed dit allemaal terecht komt.

 

 

 

Begin november 2017 gaan mijn moeder en ik weer naar Colombia.

Ja, je leest het goed. Mijn moeder en ik gaan 7 weken naar Colombia. We logeren voornamelijk bij familie en vrienden. Zo kunnen we ze beter leren kennen en wat geld besparen om de families meer te kunnen ondersteunen.
Van half november tot begin januari is het schoolvakantie in Colombia. In de schoolvakantie worden de schooltjes opgeknapt en moeten er nieuwe schooluniformen en schoolspullen gekocht worden voor de kinderen. Dit is natuurlijk een grote uitgave voor de gezinnen met meerdere kinderen. Wij helpen mijn neefjes en nichtjes bij het aanschaffen van de uniformen en schoolspullen. Deze stichting zamelt geld in om de andere gezinnen te kunnen helpen. Wilt u een kind helpen? Voor 30 euro heeft een kind voor het hele jaar alles wat het nodig heeft. Uiteraard zijn we met kleinere bedragen ook superblij. Op de school van juf Genoveva is het schooluniform niet verplicht. De scholen in het dorp zelf hebben wel uniformverplichting.

Ook zijn we baby- en kinderzonnebrillen aan het inzamelen. 

We willen graag baby- en kinderzonnebrillen inzamelen en/of kopen met goede bescherming (cat 3 of hoger) voor de kinderen in en rondom Guática. De sterkte van de zon is het hele jaar hoog in het Andes gebergte en de oogjes van de kinderen worden veelvuldig blootgesteld aan te veel zonlicht. Hierdoor lopen deze kinderen op termijn een verhoogde kans op oogaandoeningen als ernstige beschadiging van het hoornvlies van de ogen, glaucoom, beschadiging van de gele vlek of maculadegeneratie en staar. Heeft u nog een baby- of kinderzonnebril liggen met een goede bescherming die u niet meer gebruikt of die te klein is geworden voor uw kinderen dan kunt u die bij ons inleveren. Een tweede kans voor de zonnebril en bescherming van de kinderogen in en om Guática.

Colombia juli-augustus 2016

30 juli 2016 Vandaag was het zover. Het schoolreisje naar het koffiepark. De kinderen en de begeleiding werden al om 5 uur in de ochtend opgehaald met de bus. Onder weg werd er regelmatig gestopt om kinderen te laten plassen en om ergens het ontbijt te nuttigen. Om kwart over 10 kwam de bus aan in het park. Wij hadden al met de leiding van het park onderhandeld over een groepskorting en omdat we een stichting zijn met als doel minder bedeelde kinderen te helpen bij het onderwijs kregen we 15 procent korting. Dat scheelt toch enorm als je met 35 man naar binnen wilt. Het leeftijd verschil tussen de kinderen was behoorlijk groot en de groteren gingen al snel hun eigen weg. Die zagen we pas aan het eind van de dag weer terug. Het begin van het park werd heel veel verteld over de koffiegeschiedenis van Colombia en er was een prachtige dansshow die de geschiedenis van de koffieplantages en oogst weer gaf. Het was zeer informatief en prachtig om te zien. De kinderen genoten vol op. Na de show hebben we in gedeelten geluncht en daarna is het attractiepark bezocht.Voor de kleintjes waren er leuke attracties en voor de groteren waren er achtbanen en wildwaterbanen. De kinderen wisten niet wat hun overkwam en al snel overwonnen de meesten hun angst en gingen zelfs in de KRATER, de grootste achtbaan van allemaal. Iedereen heeft enorm genoten. Hiernaast staan nog een paar foto's. Helaas is de groepsfoto niet gelukt omdat het niet lukte iedereen bij elkaar te krijgen.

 

Stichting Yorany helpt Guatica heeft de ANBI status!!!!                                                                     

De belastingdienst heeft ons aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling! Buiten dat we er trots op zijn dat we deze status nu mogen dragen betekent het ook dat financiële giften aan onze stichting belasting aftrekbaar zijn.

Mama Genoveva, Zus Valentina, Papa James, muñeca en ik.

 

 

18-01-2016

Op de eerste dag van het nieuwe jaar waren de nieuwe schoolspullen er ook. De kinderen waren er beduusd van en de ouders enorm dankbaar.

 

 

24-11-2015

Kerst-knutselen in Colombia. Op deze school zitten 9 kinderen van alle leeftijden in 1 klas. Foto gemaakt door juf Genoveva.

Er is inmiddels weer een pakket met schoolspullen onderweg naar dit schooltje hoog in het Andesgebergte.

 

 

 

 

 

 

Van 15 december tot 8 januari staat de box

op de Praktijkschool de Brug in Assendelft. 

 

  

  

 
14-11-2015  De volgende pakketten voor Colombia staan alweer klaar. We zijn heel blij met alle kleding en speelgoed. Het opsturen kost helaas wel flink geld. Als iemand een goedkope manier weet om spullen te versturen naar Colombia dan horen we het graag.

 

 

 

09-11-2015

Vanaf vandaag staat de inzameldoos voor mobiele telefoons op de dansschool van Yorany.

dancebasestudio.nl

Over twee weken staat hij weer ergens anders. 

Bedankt dancebase.

 

 

  

 

06-11-2015

Inzamelactie MOBIELE TELEFOONS.

Heeft u nog een mobieltje in een la liggen waar u niets meer mee wilt. Wij zijn er superblij mee. U kunt ze aan een van ons geven of ons bellen om af te spreken over hoe en wat. Deze doos gaat een rondje doen over verschillende locaties. Op facebook zullen we aangeven waar precies.

 

 

24-10-2015

De stichting heeft ook een facebookpagina met recente nieuwtjes en foto's! klik op de link om deze pagina te zien en natuurlijk ook om te liken!!

 

23-10-2015

Ons rekeningnummer bij de SNS bank is bekend, en de eerste donatie is binnengekomen.

NL71 SNSB 0926 3263 76

 

05-10-2015

Ons KVK nummer staat op de website van de kamer van koophandel. 

Stichting Yorany helpt Guática kvk: 62469116

 

30-09-2015

Vandaag is Stichting Yorany Helpt Guática officieel opgericht bij de notaris Feikema in Castricum. Nu is het wachten op de kamer van koophandel en daarna een bankrekening openen. Dan kunnen we beginnen met het inzamelen voor Guática.