In juni 2018 gaan we naar Guática om daar mijn 18e verjaardag te vieren.

Na de reis van 7 weken in november/december 2017 naar mijn familie in Colombia was het best moeilijk om weer terug te zijn in Nederland. De band met mijn familie wordt steeds sterker. Dat is natuurlijk geweldig, maar ook wel verdrietig als ik ze mis. Gelukkig gaan we snel weer naar Colombia. We gaan deze keer drie weken en we zullen meteen ook de schooltjes proberen te bezoeken. Dit jaar willen we ook kennis maken op de middelbare school van Guática.

 

Dit jaar willen we twee laptops kopen om mee te nemen. In Colombia kosten laptops meer dan in Nederland. Dit maakt dat het aanschaffen voor een groot gedeelte van de Colombiaanse bevolking zo goed als onmogelijk.

Twee jongens op de middelbare school van Guática hebben een laptop nodig dus zamelen we hier geld voor in.

Kunt u wat missen voor dit doel?

 

 

 

Begin november 2017 gaan mijn moeder en ik weer naar Colombia.

Ja, je leest het goed. Mijn moeder en ik gaan 7 weken naar Colombia. We logeren voornamelijk bij familie en vrienden. Zo kunnen we ze beter leren kennen en wat geld besparen om de families meer te kunnen ondersteunen.
Van half november tot begin januari is het schoolvakantie in Colombia. In de schoolvakantie worden de schooltjes opgeknapt en moeten er nieuwe schooluniformen en schoolspullen gekocht worden voor de kinderen. Dit is natuurlijk een grote uitgave voor de gezinnen met meerdere kinderen. Wij helpen mijn neefjes en nichtjes bij het aanschaffen van de uniformen en schoolspullen. Deze stichting zamelt geld in om de andere gezinnen te kunnen helpen. Wilt u een kind helpen? Voor 30 euro heeft een kind voor het hele jaar alles wat het nodig heeft. Uiteraard zijn we met kleinere bedragen ook superblij. Op de school van juf Genoveva is het schooluniform niet verplicht. De scholen in het dorp zelf hebben wel uniformverplichting.

Ook zijn we baby- en kinderzonnebrillen aan het inzamelen. 

We willen graag baby- en kinderzonnebrillen inzamelen en/of kopen met goede bescherming (cat 3 of hoger) voor de kinderen in en rondom Guática. De sterkte van de zon is het hele jaar hoog in het Andes gebergte en de oogjes van de kinderen worden veelvuldig blootgesteld aan te veel zonlicht. Hierdoor lopen deze kinderen op termijn een verhoogde kans op oogaandoeningen als ernstige beschadiging van het hoornvlies van de ogen, glaucoom, beschadiging van de gele vlek of maculadegeneratie en staar. Heeft u nog een baby- of kinderzonnebril liggen met een goede bescherming die u niet meer gebruikt of die te klein is geworden voor uw kinderen dan kunt u die bij ons inleveren. Een tweede kans voor de zonnebril en bescherming van de kinderogen in en om Guática.

Colombia juli-augustus 2016

30 juli 2016 Vandaag was het zover. Het schoolreisje naar het koffiepark. De kinderen en de begeleiding werden al om 5 uur in de ochtend opgehaald met de bus. Onder weg werd er regelmatig gestopt om kinderen te laten plassen en om ergens het ontbijt te nuttigen. Om kwart over 10 kwam de bus aan in het park. Wij hadden al met de leiding van het park onderhandeld over een groepskorting en omdat we een stichting zijn met als doel minder bedeelde kinderen te helpen bij het onderwijs kregen we 15 procent korting. Dat scheelt toch enorm als je met 35 man naar binnen wilt. Het leeftijd verschil tussen de kinderen was behoorlijk groot en de groteren gingen al snel hun eigen weg. Die zagen we pas aan het eind van de dag weer terug. Het begin van het park werd heel veel verteld over de koffiegeschiedenis van Colombia en er was een prachtige dansshow die de geschiedenis van de koffieplantages en oogst weer gaf. Het was zeer informatief en prachtig om te zien. De kinderen genoten vol op. Na de show hebben we in gedeelten geluncht en daarna is het attractiepark bezocht.Voor de kleintjes waren er leuke attracties en voor de groteren waren er achtbanen en wildwaterbanen. De kinderen wisten niet wat hun overkwam en al snel overwonnen de meesten hun angst en gingen zelfs in de KRATER, de grootste achtbaan van allemaal. Iedereen heeft enorm genoten. Hiernaast staan nog een paar foto's. Helaas is de groepsfoto niet gelukt omdat het niet lukte iedereen bij elkaar te krijgen.

 

Stichting Yorany helpt Guatica heeft de ANBI status!!!!                                                                     

De belastingdienst heeft ons aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling! Buiten dat we er trots op zijn dat we deze status nu mogen dragen betekent het ook dat financiële giften aan onze stichting belasting aftrekbaar zijn.

Mama Genoveva, Zus Valentina, Papa James, muñeca en ik.

 

 

18-01-2016

Op de eerste dag van het nieuwe jaar waren de nieuwe schoolspullen er ook. De kinderen waren er beduusd van en de ouders enorm dankbaar.

 

 

24-11-2015

Kerst-knutselen in Colombia. Op deze school zitten 9 kinderen van alle leeftijden in 1 klas. Foto gemaakt door juf Genoveva.

Er is inmiddels weer een pakket met schoolspullen onderweg naar dit schooltje hoog in het Andesgebergte.

 

 

 

 

 

 

Van 15 december tot 8 januari staat de box

op de Praktijkschool de Brug in Assendelft. 

 

  

  

 
14-11-2015  De volgende pakketten voor Colombia staan alweer klaar. We zijn heel blij met alle kleding en speelgoed. Het opsturen kost helaas wel flink geld. Als iemand een goedkope manier weet om spullen te versturen naar Colombia dan horen we het graag.

 

 

 

09-11-2015

Vanaf vandaag staat de inzameldoos voor mobiele telefoons op de dansschool van Yorany.

dancebasestudio.nl

Over twee weken staat hij weer ergens anders. 

Bedankt dancebase.

 

 

  

 

06-11-2015

Inzamelactie MOBIELE TELEFOONS.

Heeft u nog een mobieltje in een la liggen waar u niets meer mee wilt. Wij zijn er superblij mee. U kunt ze aan een van ons geven of ons bellen om af te spreken over hoe en wat. Deze doos gaat een rondje doen over verschillende locaties. Op facebook zullen we aangeven waar precies.

 

 

24-10-2015

De stichting heeft ook een facebookpagina met recente nieuwtjes en foto's! klik op de link om deze pagina te zien en natuurlijk ook om te liken!!

 

23-10-2015

Ons rekeningnummer bij de SNS bank is bekend, en de eerste donatie is binnengekomen.

NL71 SNSB 0926 3263 76

 

05-10-2015

Ons KVK nummer staat op de website van de kamer van koophandel. 

Stichting Yorany helpt Guática kvk: 62469116

 

30-09-2015

Vandaag is Stichting Yorany Helpt Guática officieel opgericht bij de notaris Feikema in Castricum. Nu is het wachten op de kamer van koophandel en daarna een bankrekening openen. Dan kunnen we beginnen met het inzamelen voor Guática.